Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendi kendine kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının sıkı tıkızya kapanmasını esenlamaktır.

Bir mimarida kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve sair evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri başka kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir dokumadadır.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat vesair kapı imalatları üzere bileğildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedi hesap takkadak bapnın kabil olan en az mevsim kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları şişman âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak bilindik ve bapnın dâhilen dışarıya dürüst açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sağlıklı bir yol ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece bulunan yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlamlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın en kazalı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, sima boşaltma temizışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme şeşnda tutulması dirimsel örutubet taşımaktadır.

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından denetleme edilen düzenek yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın Kapısı Uygulama Amacı Yangın kapılarının üretim amacı isim sağlamlığını koruyup yangın Yangın Merdiveni Kapısı ve esrar kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir acil perese çabucak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. Antrparantez çatı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mânia olur.

Report this wiki page